Lagat - "Aktiv råg och gyllenmust"

Ledighet är lika med lathet. Ibland. Därför har jag inte orkat engagera mig alltför mycket inom matväg. Lättlagat för en, på mindre än trettio minuter. Slår a-aldrig fel. Way-to-go!


Det här behöver du:
1 bröd/2 skivor (Fazer, "Aktiv råg")
Bredbar leverpastej
1 avocado (mogen)
citron och salt
8 skivor gurka
6 skivor tomater
2 skivor paprika
2 skivor saltgurka


2 dl mjölk
2-3 msk gyllenmust
valfritt antal russin

091130 - "Jag kanske glömmer hur"

Måndag innebär ledighet för mig, dock görs ett undantag under nästa vecka(..) då det uppenbarligen är obligatorisk närvaro under temadagen. En viktig lärdom tycker vissa, ett jävla skämt anser andra (läs: jag). Hur som haver har det inte blivit många knop gjorda hittils. Klev upp strax före sju, åt frukost och duschade därefter. Började sen storstäda hela huset innan jag gjorde en kortare visit ute på byn för att sedan kunna göra i ordning någon slags lunch. Sedan dess har jag bara suttit och varit allmänt lat. Dock så skrev jag hemtentan och fyllde i utvärderingshäftet som ska lämnas in imorgon, och som om det inte vore nog hann jag även med att hitta ett par reklamer som ska redovisas med hjälp av ett par få ord under kommande lektion i mediekommunikation. Härligt! 

Tänker börja kvällen med att inte ägna en endaste tanke åt skolarbeten. Fast visserligen har veckan nyss börjat, så jag lär få annat att behöva fundera på och sysselsätta mig med under morgondagen. Men över till kvällens planer som är få men ändå ganska intressanta. Har nämligen gjort en tidsbokning hos Hanna på "Salong Virgo" till världens finaste som ska skaffa sig en hair-cut. Och så vitt jag vet är det ganska så mycket första frisörbesöket, under månaderna vi varit tillsammans åtminstone!

Är antagligen lika bra att jag förbereder mig mentalt för att inte få ett nervsammanbrott och göra bort både mig själv och mitt sällskap. En dålig vana. Ovana, kanske? .. Ha en bra kväll!


Fotograferat - "Julmarknad"

   

    


091129 - "Du vill alltid samma sak"

Medan äggen kokar kan jag försöka vara lite sympatisk och försöka förstå eran situation. Att ni känner er besvikna.. grundlurade.. lurade. You name it! Men ibland kan jag bara inte vara överallt, på en och samma gång. Detta är givetvis grundat på "återkommer" som uteblev. Fast åt andra sidan, lika trevligt hade jag för det, och ingen kom väl förmodligen till skada.

Och apropå badrock. Julmarknad. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men sorligt var det. Under alla mina sexton år har julSKYLTNINGEN varit det som frammanar julstämningen. Likt Arne Weise. Men nu, helt plötsligt, har julMARKNADEN tydligen tagit över. Bara sådär. Bara.. Vad hände? Lite mer märkvärdigt. Nä. En ren besvikelse. Fast åt andra sidan, jag fick åtminstone några användbara bilder som jag ska (läs:försöka) jobba vidare med under morgondagen.

Vad som händer under dagen har jag fortfarande ingen koll på, men hör sen.
Nu blir det dock först en rejäl frukost som står först på dagens schema. Lite ensamt blir det kanske, men vad gör det egentligen? En skål med yoghurt, müsli och frysta blåbär/hallon är aldrig fel. Kan aldrig slå fel. Inte ens såhär tidigt på en söndagmorgon. Mums!


091128 - "En värld av långa nätter"

Lördagmorgon. Minusgrader. Rättare sagt FEM! Pigg tjej?
Nja, jag vet väl inte det. Men jag har ju som sagt redan tagit på mig fotograferingen, så det är väl bara till att klä på sig för en utomhusvistelse. Hur länge den varar däremot, är än så länge ett oskrivet kapitel. I alla fall så fick jag en halvbra start på dagen. Tröttare pojkvän kom hem strax efter fem imorse, ungefär samtidigt som jag var påväg upp ur sängen. Way-to-go! Antagligen så lär han vara mer än trött under dagen, men för det tänker jag då minsann inte gå runt som en annan ensamvarg och frysa för det. Nähe-he. H-e! 
Motvilligt dock, men ändå.

Kort men bra. Nu tänker jag gå och göra bort allt det ytliga för en heldag utomhus.
Gilla? Nä. Eller kanske. Vi får väl se under dagen. Med andra ord: Jag återkommer!

091127 - "Jag går med dig överallt"

Fredag. Helg. Långhelg dessutom! Nog för att det mesta jag listat "att göra" kan bockas av så känner jag fortfarande stress över helgen. Imorgon är det nämligen julmarknad och jag inväntas befinna mig på plats för att fotografera(..) och ta del av evenemanget för att kunna slutföra påbörjat reportage. Dessutom så är det, hör och häpna, första advent på söndag? Jag menar.. Hallå! Vart tog november vägen?

Jag är antagligen en av de få som redan blivit klar med julklappar och diverse, men samtidigt som jag inte behöver ägna en endaste tanke till åt dessa kan jag inte låta bli att förundras över utbudet av "årets julklappar". En spikmatta? Vaddå bakmaskin? SJU HUNDRA KRONOR?! Inte för att mina inköp ingår i "budgetklapps-kategorin", men kom igen!

Annars då? Jo-o. Har klarat mig undan förvånansvärt bra idag. Under första lektionen i engelska skulle vi skriva en bokrecension av en bok vi läst under flera veckor. Jag skrev en recension om en bok jag inte läst. Därefter matten (läs: helvetes-algebra), som skulle kunna få vem som helst att vilja dö. Men med lite engagemang från min sida så är den nog skapligt avklarad innan jul.

Men peppar, peppar, ta i trä..
Vad resterande timmar har att erbjuda återstår att se. Ha en trevlig kväll människor!

091126 - "Berätta hur du mår"

Way-to-go! Tack vare gårdagens brillianta morgonidé, och stress, fick jag reda på "inställd fotolektion - onsdag", i tid. Hela igår spenderades alltså tillsammans med världens finaste på Näsviken/Hjalmar. Trots detta låg jag inte på latsidan ens en gång, nä. Snarare tvärtom! Eller hm.. Jag gjorde åtminstone bort matten. Men alltid något.

What about today? Jo, jag fick mig en välförtjänt sovmorgon (d.v.s. till tjugo över sex) tack vare flitighet i mediekommunikationen. Sov bort en och en halvtimme på bussen, och höll på att slå ihjäl mig i blixthalkan. Hittills har jag verkligen inte lyckats åstakommit någonting mer än ett par få anteckningar inför kommande prov. Borde egentligen söka mig ner mot stan, men på något vänster fastnade jag här i hopp om att få någonting gjort. Framgångar - Noll. Zero. Nada.

Föressten, hör och häpna, så har jag fått lämnat in min bärbara på lagning, eller liknande, igen. Tydligen så är den utsatt, eller var rättare sagt, för virus. Men inte nog med det så har även allt bärbart lagringsutrymme jag äger blivit infekterat. Härligt! En lycka kommer sällan ensam, eller hur var det? N-ä, nu räcker det. Dags för en daglig visit på gågatan där toning ska införskaffas. På återseende!Efter förfrågningar: here you go. Ny frisyr, och dessutom en ny tröja!
(Carinas Hårvård, 330:-, Helenes kläder, 199:-)


Listat - "Önskelista"

Med tanke på att jag inte börjar nästa lektion förrän om en kvart typ, och i brist på annat, så kan jag lika gärna påbörja min önskelista inför födelsedag/julafton. Även "önskelista"..

1. Volume master från Björn Axén. Mitt livlösa hår börjar gå mig på nerverna.
2. Ny, rymlig, handväska. Inte mig emot att slippa genomblöta böcker/papper.
3. Scott-beanie! Med tanke på kalla vintrar här i norr så behöver jag en mössa.
4. Övernattning på något mysigt hotell för två. Vad sägs om Holiday Club, Åre?
5. Smink är säkert. E.x. mineralpuder, vit kajal, ögonskuggor i beige/brunt/vitt.
6. Pengar, pengar och återigen, pengar. Det är godkänt att jag får bestämma.

 

      


091124 - "Någon tittar på oss"

Tisdag - precis som vilken annan dag som helst i veckan. Dock så innebär tisdagar trötta ögon. Efter inte alltför mycket sömn (tack vare en kropp med funktionshinder, allvarligt), en helvetes-promenad i slask/halka och ÄVEN bussresan (som skulle kunna få vem som helst att misstänka nackspärr), i allra högsta grad så kan jag konstatera att den här tisdagen, just idag, den här veckan, är världens hemskaste dag.

Jag VILL hem, ÄR trött och HAR ont. En förfärligt bra kombination! Härligt. Till råga på allt så regnar det. Borde jag se det som ett sammanhang, dagen till ära? Wow. Dagens klagomål.

MEN ÄVEN.. ÅH! Vilket jävla skämt. På fullaste allvar. Är det så? Nu vill jag inte längre. Nu lägger jag mig ner och dör lite grann. Återkommer. Lite senare.. Imorgon.. Kanske.. Aldrig.

091123 - "Du får mig att le"

Dålig, dålig, dålig! Och nej, jag är verkligen ingen upptagen människa av mig. Ändå tycks uppdateringarna komma allt mer sällan. Det ursäktar jag för. Men ändå har jag haft en del för mig. I lördags tillbringade jag största delen hemma, med diverse saker innan mammas middagsgäster dök upp. Det städades, lagades mat, städades och så vidare. Antagligen flera som känner igen sig i rutinerna.

Allt blev lyckligtvis uppskattat, och mina "apelsintryfflar" försvann inom en timme. Resten av kvällen spenderades tätt intill världens mest finaste framför "Twilight". Dock så somnade jag strax efter slutet(..), tröttare tjej!

Gårdagen däremot blev totalmysig. Till min förvåning föll vita flingor och formade marken vit. Dessvärre så var det, och ÄR fortfarande, en bit över nollan än, så antagligen kom snön inte för att stanna, den här gången heller. Men jag håller tummarna för att vi har snö tills julmarknaden (nog för att det känns som en skräll) nästa helg. I alla fall så hämtade min finaste, finaste mamma och lillebror upp mig strax efter halvtre för en kortare vistelse i staden, också tillsammans med kusin och morbror, anna, mattias, marlene och johanna.

Det blev ett stopp på "Eastern Palace" innan bion, "Twilight - New Moon", som förövrigt kändes som en besvikelse. Men gråt inte floder för det, antagligen var det bara så för att jag skapat mig en egen bild med hjälp av boken. Men helt okej ändå, så godkänt får den!

Bilresan hem var ett äventyr för sig. Kort sagt: Tack till "Eastern Palace" för friterade räkor och diverse.. Hah! Vi tog oss åtminstone hem, trots regn/slask/snö och dimma. Därefter somnade ganska omedelbart. Dagens planer är få, men jag är måndagsledig i åtta veckor framöver så inte mig emot. Borde dock klä på mig om jag ska infinna mig hos Kristina på "Carina's Hårvård" inom en halvtimme. Ha en fortsatt trevlig måndag!


091120 - "Jag försöker låta bli"

Att låta stoltheten vinna över kärleken känns först som att vinna, 
först - tills man tillslut inser att man förlorat det viktigaste slaget.
Sitt eget hjärtslag. 


Recept - "Apelsintryffel"

Apelsintryffel (24 st) 

Ingredienser
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad
rivet skal av en halv apelsin
2 msk konjak el. citruslikör
Mandeltäcke
100 g mandelmassa
några droppar karamellfärg
silverkulor av socker

Gör så här
1.
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i apelsinskal och konjak.
2. Arbeta mandelmassan mjuk och droppa i karamellfärg (jag använde rött). Knåda den tills färgen blir jämn och fin. Kavla ut mandelmassan (fungerar på skärbräda av plast) så att den täcken botten i en aluminiumform, ca. 10×17 cm. Tryck ner massan i botten på formen.
3. Häll över chokladen. Låt stelna i kylen i minst tre timmar. Stjälp upp och skär i bitar. Dekorera med silverkulor. Förvara sedan kallt! (Lyckades, trots att jag uteslöt konjaken.)


091118 - "Jag har varit där förut"

Ursäktar för gårdagens miss av uppdatering. Men med tanke på att jag åkte tjugo mil helt i onödan (k-u-l med information) och även att jag stod och bakade/städade i fyra timmar under kvällen så är det väl inte helt omöjligt att jag prioriterade bort bloggen helt.
Att kliva upp klockan fyra för att hinna med frukost, påklädning och diverse påhitt, innan bussen går är verkligen ingenting jag rekommenderar. Dessutom inte efter tre timmars orolig sömn. Trots det så är detta vad mina tisdags-, torsdags- och fredagsmornar innebär.

Väl på skolan, efter redan en timmes väntan, dyker det upp en lärare som berättar att samhällen är inställd (därmed inget prov). Insåg att nästa lektion inte skulle börja förrän halvett, det vill säga fyra timmar senare. Lagomt-jävla-less och förbannat irriterad bidrog till feber, yrsel och illamående. Konstaterade att jag knappast var i form för någonting av det eftermiddagen hade att bjuda på. Gick upp på skolan och lämnade in svenskan, därefter fick jag ta plats i lärarrummet och mysa ner mig i soffan där jag även somnade under någon timme. Vaknade av feberfrossa, men dock minus huvudvärken, och gick till busstationen.

På kvällen vad det dags för tårtbak hemma hos familjen Wallberg, där även svininfluensan brytit ut (enligt sjukvårdsupplysningen i alla fall, och det säger väl en hel del). Satte ihop en, om jag får säga det själv, ga-anska hyfsat snygg svart marsipantårta - fylld med jordgubbssylt, vaniljsås och grädde. Avslutningsvis lyckades jag även med loggan för Monster Energy, dock efter många "om" och "men". Puh! Och godkänd blev den.

SÅ. Onsdagen har i alla fall spenderats hemma. Under förmiddagen blev det en kort vistelse på byn, och därefter somnade jag på soffan. Åstakom dock lite julbak såhär efter middagen, nämligen "apelsintryffel". Nu vet jag däremot inte alls vad kvällen har att erbjuda, men, om inte annat så slänger jag upp recept/bilder någon gång innan midnatt!

091116 - "Kvar i nått jag lämnat"

Så var det måndag, igen, och visst känns det väl förbannat tröttsamt. Men samtidigt är det skönt att veckorna bara försvinner eftersom. Imorgon däremot, väntar ett prov i samhällen om "hur Sverige styrs", typ, samt en redovisning på svenskan. Därefter ska jag, jävla-motvilligt, försöka motivera mig till att vara med på dansen (vill inte, vill inte, vill i-nte).

Sammanfattningsvis har jag en lugn vecka framför mig, om man bortser från dansen imorgon och bad på idrotten under fredagens sista lektion(..). Mot kvällen befinner jag mig antagligen hos Wallbergs och hjälper till med storbak inför onsdagen då lillebror-Joel fyller år (recept och bilder utlovas under veckans gång, det vill säga - när jag har tid)

Till helgen väntar premiären av "Twilight - New Moon" som jag ska se tillsammans med världens finaste kille och en hel hög av andra mysiga personer. Ohja! Är dessutom ledig på måndagen därpå (även enda fram till och med vecka åtta), och ska nu passa på att, återigen, klippa mig hos Kristina på "Carina's Hårvård". Hade möjligtvis tänkt mig en mindre förändring, det vill säga ljusare slingor, men med tanke på tidsperioden är det givetvis ganska fullbokat. Ska dock överväga att göra det någon annan stans. Förslag på en möjlig tänkbar, prisvärd, kanske? Någonstans i Östersund känns väl som ett bättre tänkbart altenativ. Annars "Salong Virgo", men då skulle jag först behöva någon som ger mig ett omdöme, tack!

Nu återgår jag till påläsning, i pappersform, av och inför provet. Foku-u-s! Ha en bra kväll!

091115 - "För mycket tid att tänka"

Du fick för stor del av mitt liv, jag kunde inte andas tillslut.
Du säger att du minns och att det känns som igår,
men det var för länge sen för att ens komma ihåg.

Det skrämmer mig att jag kan nå dig var du än är.


091114 - "Det kan göra ont att se dig"

Då och då kommer jag på mig själv med att underskatta kärlek. 
Ibland nöjer man sig med att bara titta och drömma, och man kan leva en hel vecka på att "han såg på mig". När man fått den där känslan i magen från blicken som säger allt, "du är värd att dö för". 

"Vi" är känslan att bara få finnas till utan några förhoppningar, utan tvång. Den sköna känslan som omringar oss när vi går på stan, hand i hand, bara för att få visa upp någon som ingen annan får, visa upp att vi har hittat rätt. Och jag är känner mig så förbannat stolt varje gång. Så stolt att ord känns överflödiga.

Jag är löjligt nöjd över att vi är närmare varandra än vad någon annan får. Att få vara så nära att det inte finns någon luft emellan oss. Andetagen i nacken och rysningar längs hela ryggraden gör det lätt att förstå att man trivs med livet ibland och att det faktiskt har sina goda stunder, studer som man vill uppleva igen, igen och igen.
 
Du är den jag älskar att somna bredvid, vakna intill och spendera mina dagar med. Den som får mitt hjärta att snurra i rätt riktning och att fortfarande vakna, nykär, med ett leende på läpparna. Omedvetet får du mig att fortsätta älska samma kropp, samma själ, samma person, dag ut & dag in.

Den ende som i mina ögon är, om ens möjligt, ännu vackrare när du sover. Som får mig att skratta av att bara finnas till. Du är den ende som får mig att räkna alla tankar av saknad när du inte är nära. Saknad som inte försvinner. Kort sagt, du är den jag älskar mer än allt. "At this moment, there are 6,470,818,671 people in the world. 
Six billion people in the world, six billion souls. And sometimes, all you need is one."


091113 - "Jag ska sakna dig imorgon"

Inte nog med att det är fredag, som innebär helg, det är dessutom fredag den trettonde. Hittills har det åtminstone inte hänt något stort att haka upp sig på och beskylla datumet för, nog för att jag helst undviker frågor om hur provet gick, men det kommer fler chanser och antagligen ett nytt provtillfälle. Jag har nämligen bara mig själv att skylla i den frågan, även fast jag nu gjorde mitt bästa. Som sagt.. det kommer fler chanser, och är väl heller ingenting jag direkt bryter ihop över.. För.. Äh.

Annars då? Förutom att jag känner mig ovanligt pigg och klar i tänket så är min kropp, däremot, så förbannat trött. En promenad för att rensa skallen hade inte varit dumt, fast det förståss. Om det inte vore för att "röra-på-benen" känns som någonting i stil med att dra en långtradare efter sig(..) skulle jag varit betydligt mer motiverad. Jag får helt enkelt intala mig själv att det är nödvändigt. O-nödvändigt. Nä, det saknas diverse prylar i kylskåpet. Lika bra att bege mig innan jag hinner ändra inställning. Men därefter ska jag mysa ner mig i soffan, där jag också stannar, framför en bra film! Förslag kanske? Någon?


091112 - "Mig får du aldrig tillbaks"

Om jag bara hade tagit mig tid igår och öppnat min z-online så hade jag kunna konstaterat att det imorse funnits tid för att vistas hemma istället. Ingen lärare fanns på plats och "Öppet Hus" skulle pågå i närmare tolv timmar.  Med andra ord skulle det ha blivit en fruktansvärt lång dag, inte bara med tanke på att jag satt på bussen redan tio i sex imorse.. Döden-trött! Men ibland lönar det sig att bo på fel ställe, ehe. För allvarligt? Vem besöker en skola efter klockan fem, och är det egentligen vår uppgift att locka nya elever? VA?! Nä. I värsta fall hade jag nog dött av tristess. Men det förblev ett oskrivet kapitel.

Gårdagen däremot var en sån dag där ingenting kunde gå fel. När allting kändes självklart, till och med det mest omöjliga. För första gången sedan graderna börjat leta sig ner mot nollan så frös jag inte(!) trots minusgrader på termometern. Istället kunde jag vistas nere på stan och faktiskt göra det jag skulle, plus lite till. Att jag även stötte ihop med världens-mest-saknade inne på Åhléns var nog, kort sagt, vad jag behövde. Sen att det inte höll i sig (peppar peppar) var väl en annan sak, men allt det vackra är kort.

Befinner mig åtminstone hemma nu. Knappt. Varför? Jo, JAG körde hem. Från stan, och stannade dessutom på konsum i Hammerdal. Parkering! WOAAH! Vilken grej! 

Någonting som dock är värre än min bilkörning, som enligt mig själv inte är så tokig ändå (trots att jag missar tre älgar vid vägkanten och knappt ser mittlinjen pga. dåligt väder), är matteprovet som väntar under morgondagen. Det, om något, lär bli min död. För jag menar.. Vad är tre älgar på framrutan i jämförelse med ett prov i algebra? Antagligen ingenting. Lika bra att sätta igång med pluggandet. Men först ska jag: lindra förkylningen, döda lite bakterier och stärka immunförsvaret. Allt detta genom att äta EN apelsin, som dessutom innehåller gott om C-vitamin. Ha en bra kväll och håll tummarna för mig imorgon!091111 - "Det är dags att tänka efter"

Efter många "om" och "men" fick jag tillslut tillbaka datorn. Dock så verkar vårat trådlösa störas av någonting, fortfarande okänt vad, och vägrar att fungera till och från. Nu är det tredje gången på bara några månader som detta händer, men precis som förra gången lär vi väl få ett nytt modem hemskickat som "sk-A-a fungera". My ass! Fick åtminstone igång installationen av iTunes innan jag åkte hemifrån. En aning positivt. Ehe.

Återigen tillbaka på mediahuset efter tre dagars sjukanmälan. Trots att det naklas matteprov i slutet av veckan, samt samhällsprov i början av nästa vecka(..), så känns det förbannat härligt och lugnande. Vilken kombination. Lugnande? HA! Jag lär få äta upp det där när jag väl satt mig ner och gått igenom vad som "ska göras". Men nog om det.

Konstaterade under gårdagen att det inte är alltför många veckor kvar tills min lilla pappa fyller år, och mitt uppe i allt julstök har jag givetvis fått en snevriden tidsuppfattning. Detta kan jag kategorisera under "stress". Dock så finns det tid över att gå ner på stan och se över utbudet. Återkommer under dagen/kvällen!

Recept - "Morotskaka"

Morotskaka (8-10 bitar, 175° C)
(Om du har en matberedare med kniv så passar det utmärkt att använda till det här receptet!)

Ingredienser
3 st morötter (ca. 200 g)
0,75 dl sötmandel (50 g)
- eller hasselnötkärnor
2 st ägg
2 dl strösocker
- eller råsocker
1 tsk kanel
ev. ½ tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl matolja
Glasyr
100 g philadelphiaost, naturell
½-1 dl florsocker
ev. 1 tsk pressad citron
- eller pressad lime

Gör så här
1. Skala morötterna. Om du använder matberedare: skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i din matberedare med kniven monterad. Häll i mandeln. Kör ca 30 sek så att det blir finhackat. Utan matberedare: Riv morötterna på rivjärn och hacka mandeln. Tillsätt ägg och socker. Kör ca 30 sek med matberedaren eller använd elvisp eller vanlig visp.
2. Häll ner oljan i smeten. Ta fram en bunke och blanda kanel, ev. ingefära, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och vetemjöl. Häll ner över oljan. Använd matberedarens impulsknapp och blanda försiktigt, el. elvispens lägsta hastighet, tills det blir en jämn smet.
3. Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 1½ liter. Grädda morotskakan i nedre delen av ugnen, ca. 45 min. Låt stå i formen 5-10 minuter. Stjälp sedan upp morotskakan på ett serveringsfat. Lägg formen ovanpå och låt morotskakan kallna.
4. Gör glasyren. Blanda philadelphiaost och florsocker samt ev. citron- eller limesaft. Bred glasyren över morotskakan med en kniv. Servera! Förvara därefter morotskakan i kylskåp.

Recept - "Knäckbräck"

Knäckbräck (ca. 80st)

Ingredienser
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 dl rostade cashewnötter
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
2 msk smör


Gör så här
1. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad gryta. Koka utan lock, rör om då och då. Gör kulprovet genom att droppa några droppar smet i kallt vatten och rulla en kula som skall vara fast och hård. Koktiden är ca. 25 minuter i vid gryta och ca. 35 min i en mindre.
2. Dela nötterna i stora bitar. Rör ner nötter och smör i smeten. Häll ut på ett oljat bakplåtspapper. Låt stelna och dela i bitar med vass kniv. Förvara i kyl.


091110 - "Och helt plötsligt blev det tyst"

Jag lider av någon slags abstinens. Måste få skriva. Måste bli läst. Dessvärre har jag inte kunnat, dels för att min dator varit (och ÄR fortfarande) sjukskriven, kort sagt - icke fungerande. Dock så låter det som om den är påväg hem till mig ikväll igen. Håll tummarna!

Annars då? Jo. Inte nog med ovanstående, jag har minsann själv varit sjukskriven, eller åtminstone sjukanmäld och hemma från skolan sedan i fredags. Givetvis förbannat spännande. Verkligen. Speciellt med tanke på att jag fått så h i m l a mycket gjort. Igår var jag exempelvis och besökte akutmottagnigen klockan åtta på morgonen. Lagomt-pigg-tjej fick, som väntat, inget penicilin utskrivet. Precis som förra gången konstaterade dem att det "bara" är ett virus, och, som alla redan vet, biter inte penicilin på virus. Härligt!

Fick åtminstone sova betydligt fler timmar under natten men var trots det döden-trött imorse. Ungefär lika trött som en maratonlöpare efter några mil, sisådär. Nä, jag vet inte. Men utvilad var åtminstone det sista jag var. Gick och la mig igen strax efter frukosten och sov någon timme till. Sedan dess har jag.. eh.. ja. Inte åstakommit ett dugg, rent ut sagt.

Med undantag för "knäckbräcken" jag bakade. Nog för att alla ingredienser kokade på spisen under en timme, men jag kategoriserar det som bakning hur som helst. Apropå bakning och söndagsinlägget om farsdag så stökades det även där med lite bakning, nämligen "morotskaka". Recepten kommer i senare inlägg. Ha en fortsatt trevlig kväll!


091108 - "Ett mycket sällsynt exemplar"

När jag var yngre, nästan lill-liten, var jag fruktansvärt stolt över pappa. Det var alltid pappa. Nummer ett. Min pappa. Han förstod mig bäst och gör fortfarande. Men det är inte samma sak längre. Nio gånger av tio så kan jag inte vistas runt honom, nio gånger av tio så avskyr jag honom mer än allting annat. Men en gång av dom där tio så är det han som ÄR världen för mig, en gång av dom där tio så finns det ingen jag uppskattar lika mycket, en gång av dom där tio så spelar han mest roll i hela världen.

Jag har nog aldrig uppskattat pappa så mycket som jag egentligen borde. Även fast "jag hatar dig" är så pass mycket lättare att slänga ur sig, så vet du vad som finns bakom allt det. Du är inte bara världens bästa pappa som hjälper mig när jag behöver det, speciellt när jag minst anar att jag behöver hjäp. Du är också världen för mig.

Jag uppskattar att du ger mig av din tid, även fast du egentligen inte har någon över. Jag är tacksam över att du aldrig ger upp mig, även om det är motigt och alla är emot dig. Även om alla säger att du struntar i mig så finns det ingen som finns där mer än vad du gör. Ibland.

Fortfarande är det bästa som finns att omfamnas av dig när du äntligen kommer hem. Att få känna din sträva pappakind mot min. Alla ljusa barndomsminnen och våra speciella stunder tillsammans är fortfarande det tryggaste jag har.


091107 - "Långa rader av små ord"

H to the ä-r-l-i-g-t. Härlig väder! Det regnade konstant enda fram till Bodarna där det gråa övergick till vit snö som nästan rasade ner på vägen. Men samtidigt som vi passerade Kånkbacken började regnet slå mot bilrutan igen. Ni förstår att jag jublade när jag klev ut på parkeringen och insåg att jag skulle behöva vistas på stan tills dess att jag funnit mig en jacka. Dock så föll ingen varken mig eller pappa i smaken. En bortkastad timme senare bestämde vi oss för att leta vidare ute på Lillänge och Team Sportia.

Jag kan ju tala om att det kändes mäkta skönt att slippa gå ut därifrån tomhänt. Dessutom var det inte helt fel att vi fick varsin jacka till priset av en (med tanke på att jag först tänkt köpa samma modell på Sportringen i stan men ångrat mig i sista sekund). Hann därefter även med att besöka Coop, El-giganten, Jula, Motorhuset och diverse bilhandlare innan vi begav oss hemöver. Helt okej-dag som det verkligen skulle behövas flera av!

Nog för att det var någon annans pengar som spenderades så kategoriserar jag den här dagen som fars dag i förskott. Jag har aldrig lärt mig, eller egentligen ens tagit mig tid, att värdera och uppskatta allt han gör för mig. Konstigt nog är det oftast vid sånna här tillfällen jag inser hur mycket jag egentligen uppskattar mina föräldrar, i det här fallet pappa. Givetvis inte för att han varit generös, utan bara överhuvudtaget.

Kvällens planer blir ungefär i stil med gårdagens. Inga. Men samtidigt kan jag lika gärna passa på att spendera tid tillsammans med mina stamceller (dock fortfarande med vetskapen om att vi brukar sluta på skilda håll..). Som sagt, en aning trist men samtidigt kanske lika bra.

Dagens konstaterande: Jag spenderar alldels för lite tid tillsammans med pappa!
Kvantitet bygger tillit eftersom man med mycket tid tillsammans med sina föräldrar också bygger relation. Way-to-go! Nu blir det bakning inför morgondagen, därefter mys i soffan.


091107 - "En tidig morgon, född till tönt"

Trots att det är lördag och även fast klockan bara är tio i åtta än så länge så har jag redan varit vaken i över en timme. Frukosten är redan bortdukad sedan länge, nog för att det visserligen tar mig närmare tjugo minuter/en halvtimme att mosa sönder allting mot gommen varje gång jag ska äta någonting, och tanden borstad.

Dagens "to-do" lär bli en kortare sväng in till Östersund med pappa för att inhandla diverse ytterkläder och eventuella skor. Har dessvärre spenderat en hel del pengar på julklappar redan (är i stort sett klar med inhandlingen) och skulle väl lika gärna kunna vara hemma, men ja. På en skala, va? Jag kan ju fönstershoppa åtminstone och dessutom lista upp vad jag kan tänkas önska mig till födelsedag/julafton. Återkommer med det under dagen, det vill säga - om jag hittar någonting!

Dagliga rutiner:

Frysta blåbär, yoghurt, müsli, grönt te, macka med diverse pålägg och ägg!


091106 - "It's not enough to say that i miss you"

Efter flera månaders uppehåll har jag nu fått tillbaka motivationen att skriva. Eller.. ja, blogga. Men det känns en aning konstigt måste jag medge, ungefär som om jag inte vet hur man gör längre. Fast det finns antagligen där, någonstans.  
I alla fall så har jag valt att försöka mig på detta, igen. En början på någonting nytt och en fortsättning av någonting gammalt, en härlig blandning. Vi får väl se vart intresset fastnar och vart inspirationen leder. Men nog om det!

Under sommaren har jag genomgått flera förändringar, vissa större än andra. Den största var att jag i början av ledigheten tog steget tillbaka och valde att flytta hem, hem till Strömsund. Trots att det stundvis känns ångerfullt så är jag för det mesta nöjd över beslutet. Dessutom är jag oerhört glad över att någon stod bakom mig under hela tiden och tog emot mig när det verkligen behövdes.

Den 8:e augusti bytte jag ut Midgårdsskolans MP1A i Umeå mot Wargentinskolans MP08 i Östersund. Med tanke på kort varsel var daglig pendling mellan Strömsund-Östersund mitt enda altenativ. Än idag görs på varadagarna två resor, 10 mil vardera, om dagen. Detta innebär 100 mil/veckan. Om jag är less? Jo. Men åt andra sidan får jag komma hem varje dag, och det är väl det som håller mig igång och gör att jag orkar kliva upp varje morgon och åka dom där milen.


Aktuellt just nu:

Förkyld-tjej. Det går som på räls, kort sagt. Nu blir det dock filmmys!


RSS 2.0