091210 - "Julkalender, lucka 10"

Egentligen så skulle det här inlägget varit publicerat under gårdagen. Men istället hade jag tusen andra saker att engagera mig i. Eller, ja-a. Egentligen kanske inte. Hur som helst var det "gemenskap" som gårdagens lucka skulle innehålla. Men mer om det när jag är hemkommen från staden och har tid att tänka efter.. Nu - matte, och därefter idrott!

PUH, och så var ännu en dag avklarad. Nu återgår jag till löftet!
Gemenskap, från kärlek och vänskap till större socialt sällskap, tycks vara grundläggande för vår mänsklighet, och den finns överallt omkring oss. Där vi bor, arbetar, roar oss.. Överallt. Till och med när vi är för oss själva överöses vi av krav på delaktighet, bland annat via TV, internet och mobilen bland.

Att finna gemenskap borde inte vara, och ÄR inte ett problem, det är i själva verket svårare att slippa den. Man får aldrig tillåtelse att vara ensam. Det är något storslaget med den här längtan efter gemenskap, för varför hänger längtan kvar - trots alla erfarenheter vi har av att kvävas av dess krav på uppoffring? Vi är till och med(!) så gemenskapsstörda att vi flyr den så fort den blivit verklighet, samtidigt som vi vantrivs i ensamheten.

Fast visst kan väl ensamhet vara skönt emellanåt, men samtidigt så är gemenskap någonting man helst inte vill vara utan. Och speciellt inte så här års, inte när det, för många, är vad julen handlar om. Gemenskap mellan, och framförallt samhörighet till,
släkt, vänner och familj. För vem vill inte älska och bli älskad?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0