091217 - "Julkalender, lucka 17"

Jag kanske gick till överdrift när jag, i tisdags, hyllade minusgraderna.. Fast, åt andra sidan så menade jag då kanske inte att det är speciellt charmigt eller gosigt medan termometern visar tjugofem grader kallt ute..

Äh. Hur som helst är det idag endast en vecka kvar till julafton. Det vill säga sju dagar, lika många nätter och lika många dagar. Och lika snart är det tid för det årliga "julpyntandet"

Varje år som julpyntet packas upp och för varje tomte eller ängel som tas fram ur lådan så både minns och känner man. Det är som att hela livet ligger där, inbäddat i silkespapper. Det är känslor av glädje, sorg, saknad, lycka, skratt, tårar.

Allt det lite slitna pyntet från när vi barn var små och kom hem med påse efter påse. Tomtar, ljuslyktor, smällkarameller, och ibland sånt som skulle vara julpynt fastän bara vi kunde berätta vad det egentligen föreställde. Dessa "konstverk" som mot all förmodan ändå skulle hängas upp i granen, och som även i år - igen, kommer att pryda grenarna tillsammans med några blanka bollar i olika färger, vackra färgglada glaskottar, guldglittret, och så som pricken över i:et - toppstjärnan av gräddvit plast.

Och hjärtat kommer att bulta av förväntan, som hos en liten flicka, när det allra högtidligaste återstår, nämligen att tända granen, släcka i taket och beundra den typiska "julgranen" i all sin prakt. A-aA-aaH. Som ett barn på julafton. One week to go!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0