091222 - "Julkalender, lucka 22"

Efter världens mysigaste förmiddag (läs: två timmar), kan jag inte vara annat än glad, och det - enda ut i tårna! En kortare vistelse på stan i sällskap av fina-bästavän (och frusna tår), var precis vad som behövdes. Och att vi idag släpptes ut från skolan i hela tre veckor för jullov känns allt annat än möjligt. Så vad passar än mer bättre än just "jullov"?

Under låg- och mellanstadietiden var julavslutningar innan lovet alltid mer än bara uppskattade. Det pysslades under förmiddagen (skrevs julkort hit och klipptes i silkespapper dit) samtidigt som det bjöds på fika, och strax efter lunch (som då alltid brukade bestå av julmat) samlades trehundra elever bortanför lärarrummet - på hedenvind, för att medverka vid sång, "den stora julsmällen", och därefter långdansen.

Avslutningsvis samlades eleverna i klassrummen för att bli önskade en god jul & ett gott nytt år, därefter byttes det lite julklappar vänner emellan, innan det började bli dags att bege sig hemöver för att sedan få njuta av två veckors (på ett ungefär) ledighet.

Jullovet planerades aldrig i detalj, och kommer heller inte att göras i år. Jag tänker nämligen bara njuta i hela tre veckor(!) för att sedan kunna återgå till tidiga mornar och intensiva vardagar. Och nedvarvningen börjar redan ikväll, då jag ska mysa i soffan, med fint sällskap framför "Ice Age 3" (man glömmer att man trivs med livet ibland)!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0