Recept - "Julgodis, m-massa, nougat & choklad"

Ingredienserna till mozartkulorna räckte mer än väl, så medan jag ändå var igång gjorde jag även lite annat julgodis. Samma variant av innehåll, dock annat tillverkningssätt och även slutresultat. Har dessvärre inget riktigt namn på dessa, men julgodis som julgodis.

Julgodis med mandelmassa, nougat och choklad

Ingredienser
Ischoklad-formar
250 g nougat
200 g mandelmassa
200 g choklad (70%)
 - alt. annan choklad

Gör så här
1.
Ställ ut formarna på en plåt, alt. bricka. Börja fylla dem till ca. 1/3, med mandelmassa.
2. Smält nougat i en bunke (helst med "pip" - underlättar sen) nedsänkt i kokande vatten.
3. När nougaten är helt smält, fördela den över massan så att 2/3 av formarna är fyllda.
4. Smält chokladen på samma sätt som nougaten (för stora bitar gör att det lätt blir klumpar).
5. När chokladen är helt smält, toppa upp formarna till sista tredjedelen! Förvaras sen kallt.

Kommentarer
Postat av: Elisabet

Jag är så otroligt glad över att ha återfunnit dig på nätet och att kunna ta del av din vardag (och alla smaskiga recept). Jag kunde inte fått en bättre julklapp än ditt sms och mötet med E. Bamsekramar till er båda.

2009-12-22 @ 23:27:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0