Recept - "Morotskaka"

Morotskaka (8-10 bitar, 175° C)
(Om du har en matberedare med kniv så passar det utmärkt att använda till det här receptet!)

Ingredienser
3 st morötter (ca. 200 g)
0,75 dl sötmandel (50 g)
- eller hasselnötkärnor
2 st ägg
2 dl strösocker
- eller råsocker
1 tsk kanel
ev. ½ tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl matolja
Glasyr
100 g philadelphiaost, naturell
½-1 dl florsocker
ev. 1 tsk pressad citron
- eller pressad lime

Gör så här
1. Skala morötterna. Om du använder matberedare: skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i din matberedare med kniven monterad. Häll i mandeln. Kör ca 30 sek så att det blir finhackat. Utan matberedare: Riv morötterna på rivjärn och hacka mandeln. Tillsätt ägg och socker. Kör ca 30 sek med matberedaren eller använd elvisp eller vanlig visp.
2. Häll ner oljan i smeten. Ta fram en bunke och blanda kanel, ev. ingefära, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och vetemjöl. Häll ner över oljan. Använd matberedarens impulsknapp och blanda försiktigt, el. elvispens lägsta hastighet, tills det blir en jämn smet.
3. Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 1½ liter. Grädda morotskakan i nedre delen av ugnen, ca. 45 min. Låt stå i formen 5-10 minuter. Stjälp sedan upp morotskakan på ett serveringsfat. Lägg formen ovanpå och låt morotskakan kallna.
4. Gör glasyren. Blanda philadelphiaost och florsocker samt ev. citron- eller limesaft. Bred glasyren över morotskakan med en kniv. Servera! Förvara därefter morotskakan i kylskåp.

Kommentarer
Postat av: mickis

måste göööra! såå gott!

2009-11-11 @ 19:20:00
URL: http://michaelautsi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0